Document toolboxDocument toolbox

Consultatie bij RFC0032

Introductie
RFC pagina

RFC

RFC0032

Samenvatting

Voor de persoon is het nu mogelijk onduidelijk dat deze in het domein van de zorgaanbieder komt. Duidelijkheid hierin is bovendien een eis van authenticatievoorzieningen.

Dit is uitgewerkt door een landingspagina en een scherm na annuleren van een inlog toe te voegen en te verheldering wanneer de sessie bij de zorgaanbieder eindigt.

Verwachtte doorlooptijd


Resultaat

Expertsessie 11 september 2020

Belangrijkste punten:

In de RFC staat dat er een landingspagina ingevoerd moet worden. DVZA gebruiken echter al een landingspagina. Deze is echter niet voorgeschreven door het MedMij afsprakenstelsel, maar een gevolg van verplichtingen vanuit DigiD/TVS. MedMij wil hierop aansluiten. In deze gevallen zal het gaan om een wijziging van de landingspagina. Deze RFC moet voorkomen dat elke zorgaanbieder of DVZA ervoor kiest om eigen opmaak en teksten te gebruiken voor deze pagina’s om verwarring voor de gebruiker te voorkomen.

Het moet in de RFC duidelijker gemaakt worden hoe verplichtingen vanuit DigiD/TVS worden opgelost.

Er zijn oplossingen waarbij decentrale authenticatie wordt gebruikt, dus buiten de oplossing van de DVZA om. In de uitwerking van de RFC moet deze flexibiliteit mogelijk blijven.

Overige punt

Is deze RfC niet te beperkt opgezet; het vraagstuk waar PGO's mee zitten is groter. Namelijk dat er

voor elke handeling opnieuw ingelogd moet worden Een kleine verzachting is de introductie van abonneren op notificaties zodat onnodig inloggen wordt voorkomen

Voorzitter(s)Bouke de Boer
Deelnemers

Henk Groen (Winbase), Hans Mulder (ChipSoft), Vicent van den Berg (ChipSoft.), Jacobine Wieggers (LSP+), Wil Janssen (InnoValor), Jeroen Cornelissen (Selfcare), Marcel Heldoorn (Patiënt Federatie), Martijn Vermeulen (PGO on Air)


Bijeenkomsten (Verslagen van bijeenkomsten op onderliggende pagina's)


Pagina's onder RFC: