Consultatie bij RFC0028

Introductie
RFC pagina

RFC

Verwijzingen in Gegevensdiensten

Samenvatting

In veel gebruikscontexten van Modulediensten krijgt de Persoon van een (Zorg)aanbieder bij een behandeling de taak om een Moduledienst te gebruiken, zoals een eHealth-app in het kader van blended care. De Gegevensdienst waarmee die taak wordt Verzameld zal dan moeten verwijzen naar de Moduledienst.

Ook Gegevensdiensten kunnen echter willen verwijzen naar andere Gegevensdiensten, vooral als die door een andere Aanbieder worden aangeboden. De huidige Informatiestandaard Vragenlijsten, bijvoorbeeld, laat de Persoon eerst een verwijzing Verzamelen naar een vragenlijst, die vervolgens elders moeten worden verzameld.

Om ervoor te zorgen dat de verwijzing ook in de vertrouwenscontext van MedMij kan worden nagelopen en gebruikt, heeft MedMij een standaardaanpak nodig voor het vormgeven van de verwijzing in de verwijzende Gegevensdienst. Door in die verwijzing expliciet wel of niet te appelleren aan een MedMij-vertrouwenscontext kan de verwijzende Aanbieder sturen op vertrouwen, zodanig dat de dienstverlener persoon en de Persoon weten in welke vertrouwenscontext zij de verwijzing kunnen gebruiken.

Verwachtte doorlooptijd

2 weken (Voor de zomervakantie)

Resultaat

Expertsessie 10 juli 2020

Een belangrijk deel van de discussie is besteed aan het scherp formuleren van het probleem: de vertrouwenscontext waarin een verzamelde (kruis)verwijzing kan/moet worden afgelopen. In de expertgroep werd zowel bepleit dat dat binnen het MedMij-vertrouwen moet (of moet kunnen) als dat dat erbuiten moet (of moet kunnen). De RFC stelt voor beide mogelijk te maken en de keus te bepalen/beperken in de standaard achter de Gegevensdienst waarmee de (kruis)verwijzing verzameld wordt. Een PGO kan dan aangeven wanneer een gebruiker zich "binnen of buiten MedMij" beweegt. Hoewel het hiervoor benodigde (te standaardiseren) formaat van de kruisverwijzing niet is besproken, kan de discussie in de expertgroep worden gezien als een bevestiging van de ingeslagen oplossingsrichting.

Voorzitter(s)
Deelnemers

Theo Stolker (Philips VitalHealth), Sergej van Middendorp (SamenBeter en GIDS Open Standaarden), Remy Lamers (Headease B.V.), Marc Minnee (Programma Toekomst gegevensuitwisseling Werk en Inkomen van SZW), Bernard Stibbe (VZVZ, Koppeltaal), Sebastiaan van Sandijk (Informatters), Bouwe Koopal (ADkwADraat b.v.), Hidde Schultze (Drimpy), Arnold Breukhoven (Drimpy)


Bijeenkomsten (Verslagen van bijeenkomsten op onderliggende pagina's)


Pagina's onder RFC: