Document toolboxDocument toolbox

Consultatie bij RFC0017

Introductie
RFC pagina

RFCKoppelen van Zorgaanbiedersnamen
SamenvattingPGO-gebruikers hebben behoefte aan het goed kunnen vinden van de Zorgaanbieders waarvan zij gezondheidsinformatie willen verzamelen of waarmee zij gezondheidsinformatie willen delen. In het MedMij Afsprakenstelsel is de Zorgaanbiedersnaam het enige kenmerk van een Zorgaanbieder waarmee zij dat kunnen. Ook al bevordert het Zorgaanbiedersnamenbeleid de herkenbaarheid van de Zorgaanbieder in diens Zorgaanbiedersnaam, toch spreekt de Zorgaanbiedersnaam niet zomaar vanzelf voor de Persoon. Om te kunnen vaststellen dat een Zorgaanbiedersnaam inderdaad staat voor de Zorgaanbieder die zij zoeken, hebben PGO-gebruikers behoefte om Zorgaanbieders te kunnen herkennen op andere kenmerken dan het MedMij Afsprakenstelsel biedt.
Verwachtte doorlooptijd

2 weken (Voor de zomervakantie)

Resultaat

Expertsessie 10 juli 2020

Belangrijkste punten:

  • De licentie zou gratis moeten zijn.
  • MPL wordt gesuggereerd als licentievorm.
  • Wanneer een Dienstverlener persoon ook de rol van Dienstverlener vindbaarheid speelt, kan deze dan bediend worden met één interface voor zowel AKL als ZAL? Kan de AKL-licentie dan ook standaard worden opgenomen in de Deelnemersovereenkomst Dienstverlener persoon?
  • Hoe kan de afname van de AKL door DVV's actief worden bevorderd? Daarbij is het vooral belangrijk dat DVV's gevelnamen aan Zorgaanbiedersnamen kunnen koppelen.
  • Uitkijken met associëren van MedMij-label met deze licentie. De licentie moet geen recht geven op gebruik van het MedMij-label.
Voorzitter(s)
Deelnemers

Wout Slakhorst (Nuts), Arnold Breukhoven (Drimpy), Bouwe Koopal (ADkwADraat b.v.), Robin Dorsman (Intermedius), Hidde Schultze (Drimpy)


Bijeenkomsten (Verslagen van bijeenkomsten op onderliggende pagina's)


Pagina's RFC: