Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Het domeinbeheer stelselcomponent beheert de rollen en bijbehorende permissies. Deze permissies kunnen op twee manieren doorgegeven worden:

  1. Domeinbeheer biedt de mapping aan middels een API call.
  2. Domeinbeheer schrijft de records weg in een gedeelde cache/database met de auth server.

Deze laatste oplossing heeft de voorkeur aangezien deze over het algemeen beter te beveiligen is.worden door middel van de scope in het access_token meegegeven. 

Permissies zetten op access_token.scope

Bij het uitgeven van een access_token MOET de autorisatieserver de gekoppelde permissies omzetten naar het scope veld. Raadpleeg Applicatie toegang: SMART on FHIR backend services voor de exacte uitwerking hiervan.

...

Alle niet-"read all"-requests betreffen (binnen Koppeltaal) altijd een CRUD-operatie op een enkele instantie van een resource. Indien het geen create betreft, betreft het ook altijd een bestaande resource. Er is dan altijd een resource-origin extensie aanwezig. De FHIR resource service MOET nagaan of de applicatie-instantie toegang heeft tot deze resource n.a.v. de resource type, actie en de resource-origin van de bestaande resource. Indien de gebruiker geen toegang heeft MOET er geantwoord worden met een HTTP code 403.

Anchor
search_narrowing
search_narrowing
Search Narrowing

Wanneer alle resources opgehaald worden voor een specifiek type, bijv. GET /Patient, mogen enkel de resources teruggegeven worden waar de applicatie-instantie leesrechten op heeft. Dit wordt door de FHIR resource service opgelost middels een interceptor pattern. De oplossing dient de huidige query-parameters te filteren en uit te breiden in het geval dat de permissie scope niet ALL is.

...

...